Marit en Fien down under!

Sydney, Canberra en Melbourne!

2 plaatsen en een behoorlijk aantal dagen verder na ons vorige verhaal zijn we nu in het heerlijke en gezelligeMelbourne! Maar daartussen is er natuurlijk ook een hoop gebeurt.....

Na ons heerlijke, brakke, valentijnsdiner bij de MacDonalds zijn we lekker vroeg ons bed in gedoken, zo moe waren we. De volgende ochtend moesten weook weer vroeg opstaan om uit te checken en om half 1 zou onze bus naar Canberra vertrekken!
Maandagavond kwamen we rond 9uur aan in Canberra waarna we een klein stukje moesten lopen naar ons hostel. S'avonds gingen we nog een biertje drinken in de bar onder het hostel en hebben een spelletje Yatzee gespeeld. Daarna werden we door3 jongens uit Sydneyuitgenogd voor een potje poolen! Erg gezellig!
Dinsdag was het tijd voor een dagje in Canberra. We hadden van heel veel mensen gehoord dat er echt niks te doen was, maar wij gingen toch vol goede moed de stad verkennen. Als eerste wilden we naar de Telstra Tower. Terwijl we met de kaart in onze hand stonden om te kijken waar we heen moesten, kwam er een man naar ons toe die vroeg of het lukte. Hij zei dat het nog wel een heel stuk lopen was, dus gaf ons een lift. (Geen zorgen hoor, het zijn hier aardige mensen).
De Tower was bovenop een berg, dus we hadden een erg mooi uitzicht over de stad. Daarna heeft die ons onderaan de berg weer afgezet waar deRoyal Botanic Gardens lagen. Die waren echt heel erg mooi, we hebben lekker rondgelopen en het weer was heerlijk. Prachtige planten en beesten gezien,waaronder veel grote waterdragons.Nadat we daar weer weg wilden gaan liepen we nog even het visitors centerom daar even te kijken en wat dingen te lezen.We lazen daar dat erook dodelijke slangen in de Botanic Garden leven,'the eastern brown'. Gelukkig lazen we dat pas toen weweggingen en niet toen we nog moesten beginnen aan onze wandeling!!!Op het moment dat wehet visitors center weer uitliepen zagen we daar 2'wildlife rescuers' gespannen om een steen staan. En jawelhoor, daar lag die dodelijke slang. En hij was groot, en dik!Hij was te dicht bij de mensen, dus waren ze hem aan het vangen. Alleen lietenze hem wel eenstukje verderop weer vrij!
Het volgende wat we wilden doen wasnaar het New Parliaments House! Met onze kaart in de handdachten we dat we dat wel even konden vinden. Onderweg hadden we het nog aan een paar mensen gevraagd die onsde wegwezen. Maaaaaaar, na toch al ruim 2uur gelopen te hebben bleek dat weniet helemaal de goede route hadden genomen.Na heel wat meters en warme zonnestralenverder zagen we eindelijk het Parliament House. We hebben een paar foto's genomen en zijn toen weer teruggegaan. Wewaren het echt helemaal zat.Ook bleek dat we aande verkeerde kant van het Parliament Housewaren, want we konden er niet eens dichterbij komen.Metde tram zijn we teruggegaan naar ons hostel, wat uiteindelijk maar 5 minuutjes was. Daar hebben we lekker een duik in het zwembad genomenen in de sauna gezeten.In het zwembad hebbenwe een Nederlandes meisje (Iris)en een Canadese jongen (Thom)ontmoet. We kwamen erachter dat we allemaals'avonds met dezelfde bus naar Melbourne gingen.

Na het eten hebben we nogeven gezellig gekletst enzijn we bepakt en al richting de bus gelopen, die vertrok om 11.55 pm. De busreis viel best mee, hebben lekker geslapen. Nouja lekker,liever in een bed natuurlijk, maar het was te doen.
De volgende ochtend kwamen we om 08.00 am in Melbourne aan. Met Iris en Thom gingen we op zoek naar ons geboekte hostel. Omdat we het adres niet meer wisten en het niet konden vinden, gingen we even op internet om op te zoeken waar het was. Daar zagen we een mailtje van het hostel dat het vol zat en geen plek meer voor ons hadden... Fijn! We hadden wat anders gevonden en gingen daarheen lopen. Hotel discovery, waar we meteen voor 7 nachten hadden geboekt. Omdat we pas om 2uur de kamer inkonden gingen we alvast even een rondje door de stad lopen en hebben we geluncht bij de Subway. Daarna hadden we onze tassen op de 16 (!!!) persoons-gemengde kamer gedropt en zijn vervolgens even boodschappen gaan doen. S'avonds hebben we met Iris pannekoeken gebakken en daarna even wat gedronken in de bar onder het hostel.
De volgende dagzijn we met volle moed begonnen aan het zoeken van een baan.Maarja, wat we al dachten, datbleek lastig. We hadden wel een aantal dingen gevonden en hadden die opgeslagen in onze mail om er de volgende keer weer mee verder te gaan. Daarna zijn we lekker de stad in gegaan, boodschappen gedaan en s'avonds onze overheerlijke bananenpaella gekookt. Na het eten zijn we met Iris, Thom en Ray (een jongen uit Melbourne, vriend van Thom) naar een gezellig barretje in de stad geweest. Onderweg kwamen we nog 2 meisjes uit Perth tegen die met ons meegingen! Het was heel gezellig!
Nadat we de volgende morgen ontbeten hadden zijn we met Iris met de tram naar Ray zijn huis geweest, waar Thom ook was. Daar hebben we lekker gezwommen in zijn zwembad in de tuin en in de zon gelegen. Aan het eind van de middag zijn we naar de supermarkt gegaan om een 'late' lunch te halen en hebben die in het zonnetje opgegeten. Na het eten zijn we beneden in de bar wat gaan drinken. We hebben erghard gelachten omeen aantal dronken mensen die zich voor schut zette op de dansvloer.
De dag daarna hebben we lekker uitgeslapen en laat ontbeten. We gingenweer verder met het zoeken naar werk en hebben onsTaxfile Number aangevraagd. Ook hadden we een advertentie geplaats op http://www.gumtree.nl/.We willen namelijkvanaf Melbourne naar Adelaide met de auto doen.Je hebt daartussennamelijk de Great Ocean Road en dat schijnt het beste te zijnmet de auto. Dat is dus een site waar je je travelpartners, lifts e.d. kunt vinden. We hebben alontzettend veel reacties gehad, dus dat gaat wel goedkomen. Naheel wat advertenties, sollicitaties en uurtjes verder zijn we boodschappen gaan doen en hebben s'avondsbroodjes hamburger gegeten. Daarnagingen we beneden nogwat drinken engingen daarna richting Iris, Thom en Ray, die al in de stad waren. Decommunicatie ging niet helemaal goed en nadat wij ongeveer 2uur hadden gelopen om hun te zoeken gingen we maar terug naar het hostel.De mood voor een gezellig avondje zat er niet meer in en we zijnlekker ons bed in gedoken.
Zondag hebben we niet zoveel gedaan, beetje op het dak van het hostel in het zonnetje gelegen en een planbedacht voor de volgende dag.
Maandag isFien naar het aquariumgeweest en Marit naar het Tennis park van Melbourne. We hebbenhet allebei erg naar ons zin gehad. Fien echt de meest gekkeen mooiste beesten gezien (ook hele grote haaien en extreem grote roggen!!) en Marit heeft genoten van het super grote en mooie tennispark. S'middags hebben we samen lekker geluncht in een leuk parkje langs het water. Daarna zijn we naar de National Botanic Gardens van Melbourne geweest en hebben daar lekker rondgelopen. Deze was veel mooier dan die in Canberra, alleen waren er hier niet zoveel diertjes, eigenlijk alleen maar vogels. Vanaf de Garden hebben we de tram teruggenomen naar het hostel waar we echt, werkelijkwaar, genoten hebben van onze overheerlijke pizza uit de magnetron (NOT). S'avonds nog heel even wat gedronken in de bar en daarna vroeg ons bedje ingedoken. Er stond weer een vol programma voor de volgende dag.
S'ochtendszijn we naar de Queen Victoria Marketgeweest. Een leuke en grote marktwaar ze vanalles verkochten. Daarna zijn we verdergegaan naar de Old Melbourne Goal. Datwas vroeger een gevangenis, maar nu eenmuseum.
Er werd van veel gevangenen hun verhaal verteld met een beeld van hun gezicht erbij. Vaak eindigden hun leven met executie door ophanging. Ook de daadwerkelijke galg waarmee deze mensen werden opgehangen hing er nog, dus we kregen op een gegeven moment wel echt de kriebels van dat gebouw. Al helemaal toen we ook nog is een gebruikt martelwerktuig zagen staan! IEKK!! Die avond hebben we pasta met ham en kaas gegeten en zijn we met Manu en Lucas een film gaan kijken in de bios in het hostel, 'me, myself & Irene'. Manu en Lucas hadden we in Sydney in The Glebe al ontmoet en stonden hier in Melbourne ineens weer voor onze neus!Het is heel leukdat jemensen die je eerder ontmoet hebt weer tegenkomt!De volgende dag moesten we uitchecken en gingen we verder naar St. Kilda Beach. Dat is een andere wijk in Melbourne, aan het strand!! Het hostel viel een beetje tegen en er warenrare mensen, maar het weer was super en daar kwamen we natuurlijk voor! We hebben lekkerop het strand gelegen de hele dag. Het was een heelafgelegen strand, er lagen welgeteld 3 andere mensen opdat stukstrand... Doordat er een best harde wind stond waren er ook veel kitesurfers. Aan het eind van de dag was dezee echt vol met kitesurfers en hunparachute, heelmooi gezicht!Daarna lekker gedoucht, gegeten en na het eten hebben we lekker thee met een koekje gedronken in beden zijn we, na een tijd gezellig gekletst te hebben,gaan slapen.
De volgendedag zijn we eerst naar een travel agency geweest, waar we alvast open bustickets voor Nieuw-Zeeland hebben geboekt. Er was een hele goeie aanbieding, 55% korting(!!!), dus dat is weer in de pocket! Ook hebben we een tour geboekt naar Ayers Rock vanaf Alice Springs. Dat ligt in het midden van Australie, in de woestijn, en dan gaan we onder de sterren hemel slapen enzo! Heeel erg gaaf!
Daarna gingen we naar Lucas en Manu die al op het strand lagen. Het was weer heeeeerlijk weer dus we hebben lekker de hele dag op het strand gelegen. En nauwelijks verbrand! Wat hier echt een wonder is, want de zon is hierextreem scherp! We zijn al op de meest rare plekken verbrand geweest, navel, haarscheiding, lippen,achter onze oren...
Na een lekker maal (wat over was van de vorige dag) en een verfrissende douche zijn we met zn 4en naar een night market geweest! Dat was echt onwijs leuk! Het lag naast het Luna Park, een attractie park aan het strand, ongeveer zoals in Rocket Power (voor de kenners onder ons). De markt was heel gezellig, ze verkochten er heel veel handgemaakte spullen, kleding, tassen, sieraden, maar ook etenswaren. Fien heeft er een horloge gekocht, gemaakt van de schil van een cocosnoot! Er waren ook mensen aan het vuur spuwen en jongeleren met brandende stokken, daar zijn we even gaan zitten. Het was er heel druk en de sfeer was heel gezellig! Daarna zijn we gaan slapen.Een geslaagde dag!
Gister (vrijdag) zijn we na het uitchecken nog even het centrumpje ingegaan. Er is wat kleding van Fien gestolen in een hostel (!!) waaronder alles met lange mouwen, dus we hadden een goeie reden om te winkelen.We hebbendaar allebei een kort spijkerbroekje gekocht, Maarook een shirtje en Fien een vestje. Daarna zijn we terug gegaan naar het centrum van Melbournewaar we weer hebben ingecheckt bij het hostel waar we al eerder hadden gezeten. Daar hebben we een beetje op internet gezeten, boodschappen gedaan, gekookt en gegeten (heerlijke vegetarische noodles!=)). S'avonds hebben we beneden in de keuken van het hostel wat biertjes gedronken, er zitten hier hele leuke mensen dus het was erg gezellig! Daarnazijn we met Manu en nog wat andere mensen uit het hostel uit geweest. Het was een heel leuk barretje, boven een boeken winkel, met een open dak en een tropische sfeer. Heel gezellig! Op onze weg terug kwamen we nog een bekende uit het hostel tegen. Met hem gingen we nog even naar de 'Hungry Jacks', dat is hetzelfde als de 'Burger King' bij ons, dus daar hebben we nog even genoten van een heeerlijke whopper en cheeseburger!
Na een nacht in een veeeel te hete kamer zijn we de volgende ochtend een beetje brak opgestaan. Fien is even naar de Victoria Market, hier om de hoek, gelopen voor wat fruit om de vitamientjes een beetje aan te vullen.

De aankomende 6 nachten blijven wesowiesoin Melbourne. We zijn nog steeds bezig om een baan te zoeken in Melbourne, maar dat iswel heel moeilijk in deze buurt. Als dat lukt blijven we hier, zo niet, dan gaan we waarschijnlijk 4 maart met een lift 'the great ocean road' doen. Dat isde weg langs de kust van Melbourne naar Adelaide! Schijnt heel mooi te zijn, we hopener een paar dagen over te doen en onder desterrenhemel te kunnen slapen! In Adelaide blijven we waarschijnlijk een weekje, waarna we het vliegtuig naar Alice Springs willen pakken. Daar doen we in ieder geval die Rock Tour waar we eerder over vertelden, we weten niet hoelang we daar willen blijven. Daarna gaan we richting Cairns en van daaruit gaan we langs de oostkust helemaal naar beneden, terug naar Sydney. Waar we hopelijk nog even tijd hebben want we vonden het daar zo leuk!!
Dat is zo'n beetje het plan dat we uitgestippeld hebben!!

Hopelijk zijn jullie zo weer een beetje op de hoogte van onze belevenissen!

Een hele dikke kus vanuit het warme en zeer gezellige Melbourne!
XXXXXXX

o en o

dankzij de reisverhalen genieten wij mee

Aleide

Ik vind jullie enthousiasme tóp!
Liefs vanuit een regenachtig Nederland.

Poffie

meisjes, wat super om te lezen wat jullie allemaal mee maken! gaaf dat het jullie allemaal zo bevalt! en wat doen jullie veel dingen zeg! cool! en natuurlijk nog leuke dingen in het vooruitzicht! geniet ervan! dikke kus!

dirtha

wat heerlijk om zo mee te kunnen genieten en beleven
dDe winterspelen plegen een grote aan slag op mijn bio-rime. , maar dat kan ik me permiteren. De belevingen van vroeger , het genot van de sneeuw , de ruimte en vrijheid, heerlijk om dat weer te voelen.
Goede reis , liefs Omie D

Tante Lia

heel erg leuk om jullie belevenissen weer te lezen,
ik wens jullie nog een erg leuke tijd,
het regent heer zowat de hele tijd,

lieve groet,Lia,

Agnes

Hi meiden! Wat klinkt dat allemaal héérlijk avontuurlijk ;-) Ik moet volgende week mijn school verhuizen... ook een groot avontuur, maar wel van een ander kaliber... Ik krijg een klaslokaal met een KNAL oranje muur!!! Je kunt je voorstellen dat ik daar héél blij mee ben (NOT)
Succes met het vinden van werk en veel plezier natuurlijk :-) Liefs uit Amsterdam.

Hillechien

Wat zijn jullie trouw met schrijven en wat uitgebreid!! Wel erg leuk om te lezen!!

Annemiek

Hoi Fien en Marit
Wat maken jullie veel mee.
En dan ook nog lekker op het strand liggen in de zon.
Vandaag heeft het hier de hele dag geregend en het waaide hard. Fien,we zijn op bezoek bij je ouders geweest en heb ik je 'adres' gekregen.
Geniet nog van jullie reis.
Lieve groetjes van tante Annemiek

Peter

Als jullie terug zijn, kun je een boek uitgeven met jullie prachtige reisverhalen en mooie foto's en dat wordt dan vast een bestseller.
Liefs, Peter

Nico

Leuke verhalen weer !
alleen ..de foto van de gifslang waar is die ...?
fijne reis verder.....die Ayers Rock dat moet wel wat zijn...ik lees nog wel, hoe dat was
Groet nico

Fien

Haay Niek!
De foto van de gifslang bestaat helaas niet... Het ging namelijk allemaal te snel om de camera te pakken en we konden niet dichtbij komen!! Jammer he!
Ja ayers rock lijkt ons ook heel erg gaaf! daar komt een uitgebreid verslag over!!
Liefs!! X

magda römgens

veel later had ik door dat er al ellenlange en leuke reisverhalen te lezen zijn !! dat heb je met ouwedames, die toch wel graag internetten en nieuwsgierig zijn.
geweldig meiden, wat een verhalen en vooral ook wat een enthousiasme.
opnieuw: fijne reis verder, succes met werk en vooral ook : blijf kijken, genieten en schrijven...enig,
magda

maxx

Ik hoop elke dag op een verhaal haha. Lees op hyves dat jullie nu in een tentje overleven! Ben benieuwd!! xxxxxx

sandrina

Wat ontzettend leuk om al je verhalen te lezen marit! ben helemaal niet jaloers! wat een bikkels zijn jullie.

vandaag is het zoals gewoonlijk snert weer, verlang naar mn teenslippers! lana heeft een school gekozen (kager) en ze heeft weer wat zin in tennis. ach ja wat hormonen allemaal niet doen. weet jij alles van he!!

geniet er nog van en we blijven je volgen.

liefs sandrina