Ons avontuur van Melbourne naar Alice Springs!
Het is alweer 2 weken geleden dat we een verhaal hebben geschreven, maar voor ons voelt het alsof we het gister hebben gedaan!
De 6 dagen die we nog hadden in Melbourne waren echt super! Omdat we natuurlijk wat langer in hetzelfde hostel zaten leerden we er steeds meer mensenkennen. Dat was voor ons natuurlijk heel leuk en gezellig!
Om verder te gaan waar we waren gebleven... Die maandag zijn we naar Chinatown geweest. Een aantal straatjes in het centrum van Melbourne met alleen maar Aziatische winkeltjes, restaurantjes en gebouwen. Ze hadden natuurlijk ook erg lekkere sushi en we voelden ons weer even alsof we terug in Tokyo waren. Datkwam ook vooral omdat er bijna alleen maar Aziatische mensen liepen.
Dinsdag hadden we met Ray afgesproken. Hij had ons gesmst om te vragen of we nog wat leuks wilden doen voordat we Melbourne zouden verlaten! We zijn toen naar ACMI (AustralianCentre for Moving Image)geweest. Datis een museum over de televisie enmedia, heel erg leuk! Je kon er ook zelf leuke filmpjes maken met special effects zoals in de matrix!
Nadat we naar het museumzijn geweest hebben we op een terrasje wat gedronken. We zaten in een 'alley', een steegje, met allemaal koffiebarretjes en kleine terrasjes. Heel gezellig! Melbourne lijkt trouwens best een beetje op Londen, qua sfeer en gebouwen! Die avond zijn we naar een comedy night geweest met wat mensen uit het hostel. De meeste grappen waren heel slap, maar er zaten een paar hele goeie bij. Ook iemand die alleen maar grappen maakten over Amsterdam, daar hebben wij natuurlijk het hardst om gelachen! Daarna hebben we nog even wat gedronken en wat gepooled. Gelukkig was de bar in dezelfde straat als het hostel dus konden we rollend ons bed in. Woensdag zijn we nog een keer naar de tenniscourt geweest. Je kon daar namelijk een tour doen die Maar de vorige keer nog niet had gedaan, dus dat gingen wedeze keer wel doen.De rondleiding ging door heel het stadion. We hebben de tennisbaan waar de Australian Open wordt gehouden gezien en we hebben op de stoel, waar de media interviews worden gehouden, gezeten. Heel erg leuk omdat allemaal te zien! Onderweg terug hebben we nog even lekker in de zon langs de rivier gelegen. Er werd hier een festival opgebouwd en er waren mensen aan het waterskien op de rivier! Ook hebben we nog even staan kijken bij een optreden van iemand waarvan we niet wisten wie het was. Achteraf bleek dat het een bekende zanger was, want we hoorden zijn liedje om de 10 minuten op de radio!
De volgende dag zijn we met een, door het hostel georganiseerde,Field Tripmeegeweest. We gingen met een busje naar de Yoo Yangs Reserve. Daar hebben weeen behoorlijk eind gelopen, maar de uitzichten waren heel erg mooi! We konden vanuit de bergen de stad zien liggen, wat vanaf daar leek alsof het een simcity stadje was! Ons was belooft dat we koala's en kangoeroe's zouden zien, maar helaas zijn we niks tegengekomen. Onderweg terug met het busjezijn we nog even gestopt om naar de dieren te zoeken. Daar vonden we een kleine kangoeroe verscholen onder de bomen. De hele groep was er natuurlijk ondersteboven van en iedereen maakte heel veel foto's. Iedereen ging weer terug naar de bus, ze hadden gezien wat ze zochten. Alleen wij tweeen en een Koreaan waren nog in het bostoen wij ook terugnaar het busje wilden lopenvielen onze ogen op een enorme koala! Hij washeel schattig enlag helemaal opgerold tussen 2 takken te slapen. Echt geweldig om te zien! We hebben met z'n drieeen nog even wat mooie foto's gemaakt en zijn toen terug naarhet busje gegaan. We moesten van de buschaffeur vragen of er andere mensen waren die de koala wilde zien.Iedereen ging met ons mee, een groep van 18 man ongeveer. Ze probeerden allemaal mooie foto's te maken en dichtbij te komen. Er was zelfs een meisje die hem aanraakte! Het arme beestje werd natuurlijk wakker en probeerde naar boven te klimmen. Daarna zijn we met z'n allen teruggelopen naar het busje.
De laatste avond in het hostel was aangebroken. Wezijn met Dylan (de barman), David (de receptionist)en Chris(een roommate) naar de barbeneden in het hostel geweest en hebben een hele gezellig avond gehad! Na ze allemaal een dikke knuffel te hebben gegeven zijn we gaan slapen om de volgende ochtend vroeg te vertrekken.
We hadden een lift via the Great Ocean Road naar Adelaide gevonden door een advertentie te zetten op http://www.gumtree.com/. Dit is een website waar je o.a. reispartners kunt vinden, zodat je de kosten e.d. kunt delen. Ben had gereageerd op ons stukje waarin we vroegen om iemand die ons naar Adelaid kan brengen. We hadden ergens in de stad afgesproken en het bleek een hele aardige,leuke jongente zijn. Hijkomt uit Engeland, 26 jaar en hijis al 18 maanden aan het reizen.
Zaterdagochtend om half 9 kwam hij ons bij het hostel met een gehuurde auto halen. Twee vrienden van hem, John en Charlie, zouden het eerste stuk tot aan Lorne met ons meerijden. Met z'n vijfen vertrokken we.Het was nog wel even een gedoe om de stad uit te komen, maar nadat het gelukt was begonnen we aan een geweldige tocht! The Great Ocean Road is de weg langs de kust helemaal in het zuiden van het land, het loopt tussen Melbourne en Adelaide. De uitzichten, de stranden, de dieren, het was allemaal zo gaaf om te zien. We hebben echt de meest geweldige dieren in het wild gezien. Pelikanen, emu's, lama's, kangoeroes, koala's, papagaaien en een klein dolfijntje! Onderweg hebben we veel stops gemaakt bij de meest prachtige stranden en lookouts. Het was een beetje mistig en bewolkt, maar dat maakte het eigenlijk alleen maar mooier dan het al was. Op de cliffen en de golven aan het strand zag je de mist eroverheen hangen. Echt heel erg mooi!
We moesten John en Charlie in Lorne afzetten. Een heel klein, schattig dorpje aan the Great Ocean Road. We hebben hier bij een klein barretje/boekenwinkel een kopje koffie gedronken en zijn daarna met zn drieeen verder gereden. Op een gegeven moment zagen we allemaal mensen aan de kant van de weg naar een boom boven de weg kijken en foto's maken. Daar zijn we natuurlijk ook even gestopt en wat bleek, in de boom, hangend over de weg, zat een koala. Een hele kleine, schattige, bruine koala zat heel vredig op zn blaadjes te knabbelen terwijl onder hem de auto's met 150 km per uur langs kwamen rijden! Een beetje eng natuurlijk, maar het was heel leuk om het beestje van zo dichtbij te kunnen zien! Onderweg zagen we ook nog een auto met pech langs de weg staan en het bleek een vriend van ons uit het hostel te zijn! Hij was die dag ook met een lift aanthe Great Ocean Road begonnen, alleen de auto was er mee opgehouden! Best een beetje eng, want er is daar dus echt helemaal niks!Al onze mobiele telefoons waren buiten bereik. Wij zijn toen doorgereden en als onze telefoons bereik hadden zouden we de alarmcentrale bellen om hun op te laten halen. Gelukkig kregen we later diedag al snel een smsje dat het allemaal goed was gekomen en dat ze weer door waren gereden.
Aan het einde van de dag kwamen we bij de Twelve Apostles. Dat zijn geerodiseerde klippen voor de kust. Het werd al een beetje schemerig en met de mist erbij en de wilde zee was het zo'n mooi gezicht!
Toen we weer in de auto zaten en weer verder gingen rijden begon het heel hard te regenen. Op een gegeven moment zagen we ook iets langs de weg lopen. Eerst dachten we dat het een hond was, maar toen we dichterbij kwamen zagen we dat het een koala was! Een grijze koala liep zomaar langs de weg! Zo mooi! We zijn gestopt om foto's te maken, maar helaas was hij al de boom ingevlucht.Ook zagen we nog een heel veld voor met kangoeroes! We hebben genoten van een prachtige zonsondergang en zijn toen door gereden naar Warrnambool, onze slaapplaats voor die nacht. Daar hebben we nog even een monster-size pizza gehaald en een lekker wijntje gedronken en zijn toen lekker ons bedje op gaan zoeken, want we waren heel erg moe!
De volgende dag zagen we op tv dat Melbourne was overstroomt, vlak nadat wij waren vertrokken!! Mensen liepen op straat met blauwe plekken op hun arm van de hagel, heel bizar.
We zijn om half 8 verder gaan rijden richting Adelaide. Onderweg zijn webij een aantal mooi stranden gestopt waar hetvooral s'ochtends met de dauw erg moooi was. Ook zijn we naar blowholes geweest. Als de zee heel wild is en de wind de goede richting op staat zou de zee boven het land uit moeten spuiten. De zee was die dag wel heel wild alleen de wind stond niet goed genoeg om ze te laten werken. Het was wel een prachtig gezicht, al die schuim koppen die tegen de rotsen aan sloegen. Bij een klein stadje aan een meertje zijn we gestopt om te lunchen. Dit was vlak voordat we de grens van South Australia overgingen en daar mochten we ook geen etenswaren meenemen, dus vandaar deze stop. In de plaats Mount Gambier zijn we nog even gestopt voor een lookout over The Blue Lake. Dit is opgeslagen water in de krater van een vulkaan. Het mooie hieraan was dat het water van kleur verandert. In de zomeris het water felblauw/turquoise enin de winter wordt het grijs. Wij waren de lucky ones die het nog even mochten aanschouwen toen het felblauw was!!
De weg na the Great Ocean Road die helemaal tot aan Adelaide ging wendde wat meer van de kust af, dus geen mooie stranden meer maar alleen woestijn en enge afgelegen 'stadjes'. De stadjes die we tegenkwamen bestonden vaak alleen uit een tankstation met een cafe en misschien een huis. Een beetje creepy, want we zaten echt in the middle of nowhere!
Tegen de avond kwamen we in Adelaide aan waar we nogeen hostel voor die nacht moesten vinden. Dat bleek een hele uitdaging, want precies die week stond de hele stad ondersteboven. Er waren festivals, motorraces en er was voor het eerst een panda in de dierentuin. Dus jawel, echt alle hostels in de hele stad waren volgeboekt. Dat weten we zeker, want we hebben maar liefst 20 hostels gebeld... Uiteindelijk kwamen we in een hotel terecht voot 95 dollar per nacht! Zelfs hier hadden we geluk mee, want 10 min voor ons had iemand afgebeld waardoor die kamer vrij was.. Uiteindelijk hadden we nog meer geluk, want de receptionist had inde pinautomaat 85 i.p.v. 95 dollar ingetypt!
We hebben die nacht wel in een heerlijk groot bed geslapen! De volgende ochtend zijn we om 8 uur s'ochtends gaan bellen naar campings in de omgeving, want we hebben in Melbourne een tent gekocht voormaar 60 dollar! We hadden een camping geboekt en Ben kwam ons ophalen met de auto om ons naar de camping te brengen. Onderweg naar decamping bleek dat diemaar liefst een half uur van de stad vandaan was, dus we hebben snel een ander geboekt die dichter bij de stad was. Na ons tentje daar opgezet te hebben zijn we met Ben en 2 vriendinnen van hem naar het Cleland Wildlife Park geweest. Dat was een soort dierentuin in deAdelaide Hillsen alle dieren liepen hier los. Ze waren ook gewend aan mensen dus je kon ze voeren!! We hebben kangoeroetjes gevoerd en geaaid en zijn met een hele grote grijze koala op de foto geweest. Toen we weer terugkwamen bij de campingzijn we even boodschappen gaan doen.
De volgende dag zijn we de stad in geweest. We zijn naar de tourist information geweest en een beetje door de stad gelopen.S'avonds zijn we lekker uiteten geweest! De mama van Fien had ons geld gestort om uiteten te gaan, dus we konden het ons permiteren en het was heerlijk!! (dankjewel mama!!!).
De volgende dag gingen we naar een andere camping aan het strand. Dat was wel een stukje van de stad vandaan, maar het was wel een leukere camping. Het was echt een familiecamping met zwembaden, speeltuinen en barbeques, heel leuk! Nadat we ons weer hadden geinstaleerd zijn we snel weer de stad gegaan. We wilden nog een keer naar Cleland Wildlife Park gaan, omdat we vorige keer niet zoveel tijd hadden. Maar helaas was de bus naar de stad zo langzaam dat we de laatste bus naar het park hebben gemist. Aangezien deze maar 2 keer per dag reedwas er geen kans meer om bij het parkte komen.We baaldener echt heel erg van! We zijn toen maar weer door destad gaan lopen enhebben een beetje gewinkeld en zijn uiteindelijk op een hele leuk markt beland. Hier hebben we lekker boodschappen gedaan voor het avondeten. Die avond hebben we op de camping gebarbequed, heerlijk gegeten! Na het eten zijn we naar het strand gegaan voor een mooie zonsondergang en hebben daarna in de tent een lekker wijntje gedronken en wat gekletst.
De volgende ochtendzijn we naar Alice Springs gevlogen. We hadden bij het ticket aangegeven dat we 15 kilo per persoon hadden, maar bij het inchecken bleek dit wel iets meer te zijn,6 kilo bij elkaar.Daarvoor moesten we 15 dollar per kilo dat teveel was betalen. Dat gingen wij natuurlijk niet doen, dus bedachten we DE perfecte oplossing. We zijn met onze fleecetruien en wandelschoenen aan en de slaapzakken in de handbagage het vliegtuig in gegaan, zodat onze tassen precies zwaar genoeg waren en zohoefden we helemaal niks te betalen!
In Alice Springs gingen we met de shuttle bus naar ons vooraf geboekte hostel midden in het centrum(pje). Het is namelijk een heel klein stadje midden in de woestijn en er zijn hier ook heel veel aboriginals. Ze zitten in het park en ze doen eigenlijk niet zoveel, maar ze zijn wel heel onhygienisch. Ze stinken heel erg en s'avonds zorgen ze voor veel overlast. De eerste dag hier zijn we door het park/woestijn achter het hostel gaan lopen en hebben ons verbaast over de aboriginals die hier zitten.We hebben verder het stadje bekeken en kaarten gekocht in het centrum.Daarna zijnwe nog even in de zon bij het zwembad gelegen en s'avonds na het eten lekker vroeg ons bedje ingedoken.
De volgende ochtend (gister) hebben we fietsen gehuurd enzijn weeen fietstochtgaan maken door de woestijn.Het was iets minder spectaculair dan we dachten en we hebben ook geen dieren gezien, behalve de vliegen natuurlijk! Die zijn hier echt in overvloed!! Als je 1 seconde stilstaat zit je werkelijk he-le-maal onder, erg vervelend!!Na al een aantal uur gefietst te hebben zijn we weer teruggegaan. We hadden het gehad en de fietsen waren ook niet bepaald voor ons gemaakt. Het gevolg was pijnlijke knieen, billen en ruggen. We zijn naar de supermarkt geweest en hebben lekker buiten bij het hostel gezeten. S'avonds soep en noodles gegeten, kaarten geschreven en nog lekker gelezen in bed. Vandaag gaan we naar een ander hostel en van daaruit zal morgen onze tour door de woestijn beginnen. We gaan naar Ayers Rock (Uluru voor de aboriginals), Kings Canyon en de Olgas. Ook gaan we slapen onder de sterren hemel! We zijn allebei heel erg benieuwd en we hebben er heel erg veel zin in.
We willen ook nog even zeggen dat wehet heel erg leuk vindenom julliereacties en mails te lezen. Helaas hebben we niet altijd genoeg tijd en geld om wat terug te sturen, maaarr blijf dus zeker reageren!!
Dit was het weer voor vandaag. Wij gaan onze backpacks pakken en naar het andere hostel lopen.
Heeeeel veel liefs!xx
Prachtig om jullie verhaal weer te lezen en ook van de foto's geniet ik enorm,
meiden geniet ervan dit is met recht jullie Reis van je leven ,
een dikke kus en knuffel,
Lia
Wat een geweldige reis . Heerlijk dat we het door jullie verhalen en foto's mee kunnen maken. Attent Marit de foto van de tankwagens voor opi . We vonden het erg leuk. Heel veel liefs voor julle beiden.
geweldig wat jullie allemaal doen! we houden oudt leyden up to date met jullie verhalen :) X!
Wat een lang, maar ontzettend leuk verhaal weer!
Vond het weer leuk om te lezen en leuk al die fotootjes joh!
Zo gaaf wat jullie allemaal meemaken.. Blijf ervan genieten!
Ga jullie nu even mailen =)
xxxxx
Geweldig om te lezen! Het centrale woord is: gezellig!!!! heb ik al gemerkt en dat is maar goed ook. Wat maken jullie in korte tijd veel mee. Ik ben toch wel een beetje jaloers. Ik vind het fantastisch dat jullie het zo naar de zin hebben en zal jullie reisverhalen blijven volgen. Have Fun!
Wouw, wat een fantastisch verhaal weer. En wat nemen jullie de tijd omons op de hoogte te blijven. Ook Carlijn leest regelmatig mee. Misschien komt ze wel op ideeen.....
Hay lieverds, heb net nog met jullie gemaild maar lees nu pas dit super lange verhaal! echt gaaf joh en het is zo leuk dat we meteen de fotootjes kunnen kijken, want dan zie je een beetje waar jullie het over hebben! ik ga nu nog even een klein mailtje sturen want heb een nieuwtje haha, dikke kus!
Meides. wat leuk om weer zo'n verhaal te lezen. Ik zie het al weer helemaal voor me! ik wacht voor spanning weer op een nieuw verhaal. Dikke kusxx
Meiden!
Wat een leuke verhalen + plannen allemaal!
En lief dat je laatst smste Maar!
Tot mails, xxxxxxx
Hi Marit en Fien,
Ike en ik hebben net samen jullie foto's bekeken en het reisverslag gelezen. Het ziet er allemaal zo prachtig uit! Ike vraagt zich wel af wat jullie die beesten allemaal te eten hebben gegeven en of ze jullie hebben gebeten. En ook wil ze niet meer dat Marit midden op de weg gaat staan: "Dat is toch héél gevaarlijk hè mam!"
Willen jullie de volgende keer wel de kraan dicht draaien na het douchen in Melbourne? Die arme mensen...
We hebben afgelopen zondag de verjaardag van Mees gevierd. Hij is weer ontzettend verwend met al die prachtige kado's. Hij was trouwens erg blij met jullie kaart. Hij kreeg hem ruim optijd en hij staat nog steeds te pronken op de piano!
A.s. zaterdag geeft Mees een slaapfeest ;-) Dat hoort erbij als je een tiener bent hè! Ik ben benieuwd of Onno en ik die nacht een oog dicht doen...
Veel liefs en groeten uit Amsterdam